Bij SOLIPER zijn we trots op ons team van zeer ervaren professionals in zowel technische productontwikkeling als wereldwijde ondernemingsgerichte inkoop.
Onze drive is om de kansen op het snijvlak van technologie en business te benutten. Met onze rijke ervaring realiseren onze experts de beste engineering- en leveringsoplossing voor uw product, welke aansluit bij de technische bijzonderheden van uw product, de behoeften van uw bedrijf en de verwachtingen van uw klanten.
Ervaren R&D ingenieurs en specialisten in Procurement & Leveranciersmanagement
Samen met een team van doorgewinterde experts en productontwikkelingsingenieurs (gemiddeld >20 jaar ervaring) streven wij ernaar een brug te slaan tussen procurement & engineering volgens uw wensen en behoeften. Onze experts richten zich op maximale snelheid tijdens de analysefase, om u te ondersteunen bij de snelle implementatie van de voorgestelde oplossingen of kunnen ook de implementatie en uitvoering volledig voor hun rekening te nemen.
Het spectrum van beschikbare capaciteiten is breed en omvat onder meer mechanische, elektronische, mechatronische en kunststofingenieurs en ontwerpers, maar ook professionals die gespecialiseerd zijn in categorie management, octrooionderzoek, kwaliteitsmanagement, testen, technische architectuur enz. Op basis van de specifieke kenmerken van uw project zullen wij de inzet van de vereiste professionals afstemmen op uw behoeften.
De experts van Soliper hebben hun sporen verdiend in bekende high-tech multi-nationals zoals Canon, Philips Healthcare, ASML, Marel, Agfa, Ista, Sartorius, Paccar/DAF Trucks, Neways Electronics. Deze ervaring biedt een solide basis in diverse branches zoals medische apparatuur, gezondheidszorg, halfgeleiders, meetinstrumenten, biotechnologie & life science, industriële apparatuur, automotive, voedsel & drank enzovoort.
SOLIPER is een spin-out van IM-Aces, een onafhankelijk ingenieursbureau met meer dan 10 jaar ervaring. Bewust van de uitdagingen waarmee veel bedrijven worden geconfronteerd op het gebied van productontwikkeling, productie en supply chain, hebben wij bij SOLIPER ons hierop toegespitst. Bij SOLIPER kunnen wij onze klanten op deze gebieden effectiever en efficiënter ondersteunen vanwege de specifieke kennis en ervaring waarover wij beschikken die nodig is om het product van de klant optimaal af te stemmen op de productietechnologie en de toeleveringsketenaspecten, in combinatie met onze uitgebreide ervaring op het gebied van projectmanagement.
Günther van de Rijt
PartnerGünther van de Rijt
Ervaring: Günther heeft meer dan 25 jaar ervaring in product gerelateerde en niet-productgerelateerde inkoop, R&D, system engineering en Supply Chain & Logistiek. Voordat hij Soliper oprichtte, werkte hij in senior leidinggevende functies voor verschillende wereldwijde bedrijven zoals Océ (Canon), Philips Healthcare, Ista, Sartorius, met hoofdkantoren in Duitsland en Nederland. Hij bouwde uitgebreide ervaring op in de toeleveranciersmarkten in Europa, Azië en de VS. Hij begon zijn carrière in Product Ontwikkeling, en stapte over naar Procurement om de ondernemingskansen die hij zag in de samenwerking met leveranciers en externe partners verder te ontwikkelen en te benutten.
Specialiteiten: Hij transformeerde met succes inkooporganisaties in high-performing teams en bouwde wereldwijde toeleveringsketens, wat resulteerde in structureel verhoogde bijdrage aan het bedrijfsresultaat Günther heeft een Master (MSc) in Lucht- en Ruimtevaarttechniek behaald aan de Technische Universiteit Delft en een Master (cum laude) MBA aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Nederland.
Ronald Hunslip
PartnerRonald Hunslip
Ervaring: Ronald begon zijn carrière ruim 35 jaar geleden op de NAVO Luchtmachtbasis AWACS Geilenkirchen in Duitsland als Procurement & Contracting (P&C) Officer. Na het volgen van een intensief Executive Programma voor Procurement and Logistics Management aan de Militaire Academie in Denver USA zette hij samen met zijn team een zeer succesvolle P&C organisatie op, was hij verantwoordelijk voor de commerciële sturing en wikkelde hij complexe en grote contracten af. Hier legde hij de basis voor zijn verdere carrière. Toen hij later voor Philips en Canon werkte, verruimde hij zijn blik meer en meer strategisch en globaal door kosten versus value-for money in het juiste perspectief te plaatsen. Naast het runnen van zijn eigen engineering bedrijf, werd hij ook ingehuurd op contractbasis door Duitse multinationals zoals ISTA en Sartorius, om een Plastics Outsourcing Strategie te ontwikkelen en te implementeren.
Specialiteiten: allround kennis in Indirecte inkoop (Non Product Related of NPR) en directe inkoop (Product Related of PR) P&C van verschillende categorieën. Voor PR is hij in staat om de kloof tussen engineering en Procurement te verkleinen en zo consistent hoge kwaliteit, concurrerende prijzen en snelle en succesvolle industrialisatie te bewerkstelligen. Verder is Ronald een expert in Total Cost of Ownership (TCO) analyses vanuit een make-or-buy perspectief. Gespecialiseerd in het ontwikkelen van wereldwijde en toegesneden Supply Bases.
Koen Rijnsaardt
PartnerKoen Rijnsaardt
Ervaring: Koen heeft meer dan 25 jaar ervaring in Procurement, Product Development, Projectmanagement en Quality Management. Voordat hij Soliper oprichtte, deed hij ervaring op in senior leidinggevende functies in verschillende industrieën, waaronder Gezondheidszorg, Automobielindustrie, Elektronica en Voedsel & Drank. Hij was verantwoordelijk voor bedrijf kritische projecten zoals New Product Introduction (NPI) productontwikkeling, het opzetten van professioneel kwaliteitsmanagement, productie transfer projecten tussen Europa en Azië, en het opzetten van goed presterend Category- en Supply Base Management.
Specialiteiten: Hij is gedreven duidelijke resultaten te behalen die direct bijdragen aan de business. Koen heeft een Master (MSc) in Werktuigbouwkunde behaald aan de Technische Universiteit Delft in Nederland.
Jaap Snip
PartnerJaap Snip
Ervaring: Jaap heeft meer dan 25 jaar ervaring in R&D, Engineering en Procurement (zowel product gerelateerd als niet-product gerelateerd, inclusief IT). Met een passie voor technologie begon hij zijn carrière in de productontwikkeling voordat hij verschillende senior functies in de inkoop kreeg waar hij zijn technische expertise kon inzetten. Voordat hij zijn eigen ingenieursbureau leidde en bedrijven ondersteunde bij productontwikkeling en projectmanagement, werkte hij voor verschillende bedrijven in technische en commerciële functies, waaronder Canon, Paccar Europe en het ziekenhuis van Tilburg. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren diverse strategische inkoopopdrachten uitgevoerd in internationale industrie en bij zorginstellingen.
Specialiteiten: Als expert in zowel engineering als procurement, is zijn persoonlijke drive om het business optimum te vinden middels het realiseren van de beste engineering oplossing voor procurement en de beste supply oplossing voor de betrokken technologie. Jaap heeft een Master (MSc) in Werktuigbouwkunde en een Professional Doctorate in Engineering (PDEng) behaald aan de Technische Universiteit Eindhoven, Nederland.
Onze Opdrachten
Soliper heeft een solide basis als spin-out van IM-Aces en bouwt voort op zijn ervaring en de directe ervaring van zijn Partners in tal van bedrijven in diverse grote industrieën, zoals Marel, Sartorius, ISTA, Ultimaker, Paccar/DAF Trucks, ASML, Philips, Agfa, Canon, Neways Electronics, Wienerberger en Axxor Industries maar ook bij verschillende Zorginstellingen. Hieronder een selectie van praktijkvoorbeelden.
De klant had behoefte aan een snelle toename van de productiecapaciteit (verdubbeling in 2 jaar, verviervoudiging nodig in 5 jaar). Tegelijkertijd wilde de klant de veerkracht (resilience) in de supply chain vergroten. De interne beoordeling van de klant zelf was dat de productietransfers die nodig waren om deze twee doelen te bereiken, minstens 2 jaar in beslag zouden nemen. Binnen één jaar hebben we beide doelen bereikt.
Ons team van experts heeft >80 onderdelen (waarvan de meeste nieuwe matrijzen vereisten) overgebracht naar nieuwe leveranciers in de VS en Zuidoost-Azië. In deze periode hebben we Make-or-Buy-analyses uitgevoerd, leveranciers gescout, geselecteerd en gekwalificeerd. Leveranciers werden geauditeerd en gecontracteerd, met inbegrip van QA-, regulatory compliance- en duurzaamheidseisen. We hebben de productspecificaties en gerelateerde documenten bijgewerkt en aangepast, en DfM uitgevoerd. Ook hebben we de IQ/OQ/PQ-fasen opgezet en gemanaged om alle onderdelen gevalideerd en goedgekeurd te krijgen. Binnen een jaar verdrievoudigde de capaciteit en verbeterde de kwaliteit, terwijl de kosten met tot wel 30% daalden.
Voor een aantal bedrijven bestond de opdracht erin de inkooporganisatie te ontwikkelen van een operationeel/tactisch team tot een wereldwijde, strategische organisatie, met een duidelijke directe bijdrage aan de P&L van het bedrijf. Tot de belangrijkste aspecten behoorden verhoging van de EBITDA, verbetering van de productkwaliteit, risicobeheersing en verlaging van de Capex.
Er werd een inkooptransformatieprogramma ontwikkeld, afgestemd op de specifieke behoeften van het bedrijf, om de specifiek vereiste prestatieverhoging te bereiken op het gebied van bijvoorbeeld resilience, kosten, kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en compliance.
Enkele voorbeelden van de uitgevoerde werkstromen worden hier opgesomd (niet volledig):
- Invoering van strategisch category-management en gestructureerd management van leveranciersrelaties
- Invoering van Procurement Engineering (technisch opgeleide (MSc, BSc) inkopers, gespecialiseerd in productontwikkeling) voor alle nieuwe productontwikkelingen en voor wijzigingen gedurende de productlevenscyclus. Dit maakt projectversnellingen en besparingen mogelijk die veel verder gaan dan onderhandelingen. Bij een van de bedrijf verhoogde dit de jaarlijkse kostenverlaging bijvoorbeeld structureel met een factor 3
- Gestructureerde aanpak om risicoblootstelling transparant te maken en te verminderen door maatwerk mitigaties. Borging van naleving van voorschriften en normen. (Soliper heeft uitgebreide ervaring in industrieën die door regelgeving en certificatie worden gecontroleerd)
- Benutten van de competenties en capaciteiten van leveranciers bij de realisatie van de duurzaamheidsstrategie van de onderneming.
- Definitie, implementatie en training van nieuwe processen, tools en werkmethoden.
- Contractmanagement (standards, criteria, processen, tools etc.) en onderhandelingstechnieken geïmplementeerd.
In haar streven om toekomstige omzetverliezen te vermijden, ontbrak het de onderneming aan transparantie ten aanzien van d de risico’s die ze liep in de toeleveringsketen en beschikte ze niet over mechanismen om snel en adequaat te reageren op verstoringen.
Wij implementeerden een Supply Risk management suite, afgestemd op de specifieke kenmerken en behoeften van het bedrijf en zijn toeleverketen, waarbij de mate van blootstelling aan risico’s wordt vastgesteld aan de hand van meerdere criteria. De resulterende risicotransparantie maakt corrigerende maatregelen op korte termijn en risicovermindering op lange termijn mogelijk, hetzij via Category Management (categoriestrategieën, ontwikkeling van leveranciers) hetzij via Procurement Engineering (alternatieve materialen, conceptwijzigingen enz.).
Het bedrijfsresultaat van een onderneming was sterk afhankelijk van de continuïteit van de leveranties. Om de supply chain resilience (veerkracht) te vergroten, is het van cruciaal belang om de belangrijkste producten vanuit verkoop-/marketingoogpunt te identificeren, en hiervan , de technische complexiteit van deze producten en de bijbehorende risico's voor de toeleveringsketen te analyseren.
Wij hebben een analytisch tool ontwikkeld om het bedrijfskritische karakter van de volledige productportefeuille te beoordelen vanuit het perspectief van de toeleverketen, waarbij Marketing en R&D rechtstreeks betrokken waren. Het resultaat was een lijst van geïdentificeerde onderdelen die essentieel waren voor de marktpropositie van het bedrijf en dus voor zijn marktsucces. Voor elk onderdeel werd vervolgens beoordeeld of de huidige opzet van leveranciers en de toegepaste mechanismen voor de controle op de leverperformance adequaat waren.
Op basis van deze analyse werden verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de opzet van de leveranciersketen in overeenstemming was met het belang van het product voor het succes van de onderneming.
Voorbeelden van maatregelen varieerden van
- "Klassiek" strategisch category management om een goed presterend leveranciersbestand te ontwikkelen: aanpassing van het niveau van de relaties, ontwikkeling van de strategisch belangrijkste leveranciers, introductie van nieuwe leveranciers in andere regio's en geleidelijke uitfasering van slecht presterende leveranciers, verplaatsing van productie, insourcing enz.
- Procurement engineering benadering om lock-in situaties en capaciteit schaarste te verminderen door technische wijzigingen aan te brengen in producten, reverse engineering van uitbestede producten toe te passen en het vinden van alternatieven in toegepaste materialen of toelevering. Het aantal single-sourced producten is sterk verminderd, met ook een direct kostenverlagend effect.
- De Duitse (en in de nabije toekomst ook de Europese) Supply Chain Due Diligence-wet vereist dat bedrijven verder gaan dan 'goed vertrouwen' en een gestructureerd proces geïmplementeerd hebben om de naleving van wetgeving op het gebied van duurzaamheid te waarborgen. Binnen 2 maanden hebben wij de vereiste processen en formats gedefinieerd en geïmplementeerd, toegesneden op de behoeften van het bedrijf, op basis van een uitgevoerde risicobeoordeling.
- Verschillende landen hebben meerdere wetgevingen ingevoerd, - of zijn van plan deze in te voeren -, waaraan bedrijven moeten voldoen. We hebben een duidelijk stappenplan opgesteld en een gestructureerde aanpak geïmplementeerd om naleving van de wetgeving met betrekking tot het leveranciersbestand te waarborgen. Tevens hebben wij de vereiste processen geïmplementeerd, ondersteund door tools, en werkwijzen opgesteld hoe dit te borgen in de leveranciersrelaties (inclusief contracten). Vervolgens hebben we dit samen met het team uitgerold in het leveranciersbestand. Alle bestaande leveranciers- en materiaalgegevens in de systemen werden gescreend, opgeschoond en bijgewerkt.
Als onderdeel van de bedrijfsstrategie wilde het bedrijf verder gaan dan slechts de naleving van voorschriften, maar duurzaamheid juist omvormen tot een onderscheidende factor in de markt. Aangezien de mate van duurzaamheid en de CO2 voetafdruk van de producten van het bedrijf sterk afhankelijk zijn van wat er in de toeleveringsketen gebeurt, zorgden wij als eerste stap voor transparantie daarover. Door het structureel beschikbaar maken van gegevens over de gebruikte materialen, de scope 3-emissies en de toegepaste processen, ontstond volledige transparantie over de hele waardeketen, en werden verbeteringen mogelijk.
Vervolgens hebben we verschillende praktische mogelijkheden geïdentificeerd en hebben we een vermindering van de koolstofvoetafdruk gerealiseerd door zowel veranderingen in producten (materialen, productiestappen) als in processen en afhandeling (afval, schrootvermindering, logistiek, enz.) door te voeren.
Het bedrijf had behoefte aan structureel hogere kostenbesparingen (en dit ieder jaar opnieuw!); veel hoger dan de resultaten van een klassieke onderhandelingsaanpak.
We implementeerden een gestructureerde aanpak om ervoor te zorgen dat verschillende typen van kostenbesparingsmogelijkheden op directe, product-gerelateerde, uitgaven geïdentificeerd werden.. Door te differentiëren in verschillende 'kostenbesparing clusters' werden meerdere doelgroepen betrokken. Zo werkten bijvoorbeeld de category managers,en/of de technische procurement egineers samen met collega’s van productontwikkeling, marketing, verkoop, service en productie.
Een concreet resultaat van dit continue programma was een zogenaamde ‘Cost-Down funnel’, die continue bijgehouden werd. Deze ‘funnel’ stelde het hogere management in staat om, zonder over alle technische details te beschikken maar op basis van duidelijke business cases, te beslissen over welke van de initiatieven prioriteit moesten krijgen bijde implementatie op basis van duidelijke business cases.
Gecombineerd met een doorlopende, maandelijkse operationele cyclus en duidelijke rapportage resulteerde dit in een structureel hogere kostenbesparingsprestatie; een factor drie hoger dan de voormalige resultaten gebaseerd op standaard onderhandelingen.
Soliper heeft uitgebreide en succesvolle ervaring in ‘value engineering’ (VE), dankzij onze grondige kennis van engineering, productietechnologie en leveranciersmanagement.
Een paar voorbeelden van behaalde resultaten met VE hebben wij hier opgesomd (niet volledig):
- Ontwerpoptimalisatie van een in serie geproduceerd reactorvat voor de biofarmaceutische markt, met als resultaat een kostenverlaging van 30% van het product, zonder afbreuk te doen aan functionaliteit en kwaliteit.
- Ontwikkeling van een zeer nauwkeurig frame voor een professionele 3D-printer dat in grote volumeseries wordt geproduceerd. In plaats van lassen wordt dit frame met popnagels vastgezet, zonder afbreuk te doen aan nauwkeurigheid, stijfheid en kwaliteit. Speciale aandacht werd besteed aan de positionering en bevestiging van de framedelen. Er is een aanzienlijke kostenbesparing van 25% gerealiseerd.
- Ontwikkeling van grote, zeer nauwkeurige frames voor industriële printers die in kleine en middelgrote series worden geproduceerd. In plaats van lassen worden deze frames met schroeven verbonden zonder afbreuk te doen aan nauwkeurigheid, stijfheid en kwaliteit. Net als bij de popnagelframes is speciale aandacht besteed aan de positionering en bevestiging van de framedelen. Er is een aanzienlijke kostenbesparing van 30% gerealiseerd en het risico van onderdelen met een kritische kwaliteit is verminderd.
- Herontwerp van een handlingrobot van substraten in een cleanroom omgeving om de productiekosten te verlagen. Kostenbesparing van 35% door toepassing van een ander aandrijfconcept.
- Vervanging van een programmeerbare logische controller (PLC) door een digitale signaalprocessor (DSP) voor de besturing van een in serie geproduceerd mechatronisch systeem, resulterend in een kostenbesparing van een factor 100.
- Vervanging van een metalen klem (koopdeel) die wordt gebruikt voor het klemmen van plastic zakken in seriematig geproduceerde reactorvaten voor de biofarmaceutische markt, door een nieuw ontworpen en uitbestede plastic klem, met als resultaat een kostenbesparing van 75%.
De overdrachtsfase van Productontwikkeling naar Productie is altijd een belangrijke fase in de introductie van nieuwe producten in de markt. Juist om deze overdrachtsfase te verbeteren en te versnellen, hadden verscheidene klanten behoefte aan gestructureerd configuratiemanagement. Bovendien zagen deze klanten zich ook voor uitdagingen gesteld bij het managen van de producten tijdens de levenscyclus, bij producttransfers naar andere productie locaties (of leveranciers) en bij het beheer van technische specificaties bij meerdere versies van hetzelfde product.
Per klant identificeerden wij de specifieke behoeften op het gebied van configuratie-management. We hebben de productdocumentatiepakketten opgeschoond en compleet gemaakt, gestructureerd versiebeheer geïmplementeerd en geschikt gemaakt voor Product Data Interchange (PDI). We hebben de aanpak geborgd doordat we een formeel Configuration Management (CM) proces gedefinieerd, geïmplementeerd en getraind hebben, evenals het ondersteunende Product Data Management (PDM) systeem.
Soliper heeft een groot aantal klanten geholpen met oplossingen voor productieautomatisering dankzij onze grondige kennis van engineering, productietechnologie en leveranciersmanagement
Een paar voorbeelden hebben we hier opgesomd (niet volledig):
- Haalbaarheidsstudie procesautomatisering en product-kwaliteitsinspectie om een efficiëntere inzet van operators over meerdere productielocaties te realiseren. Op basis van deze studie en aanbevelingen heeft de opdrachtgever meerdere verbeter- en engineeringprojecten gedefinieerd.
- Ontwikkeling van automatische in-line weegmachines van diverse soorten producten zoals kalk, groenten en glazuur om de prestaties te verbeteren, de kwaliteit te waarborgen en het aantal operators te optimaliseren.
- Ontwikkeling van automatische in-line machines voor het positioneel richten van producten in een productieproces zoals printpapier en dakpannen om de prestaties te verbeteren, de kwaliteit te waarborgen en het aantal operators te optimaliseren.
Voor bedrijven is het van cruciaal belang om de technologische ontwikkelingen bij te houden en de concurrentie voor te blijven. De structuur, opzet en organisatie van Productontwikkeling moet een snelle identificatie van mogelijkheden en een optimale toepassing van dergelijke nieuwe technologieën mogelijk maken. Bovendien moeten ze optimaal samenwerken met externe partners en leveranciers stimuleren, en methodologieën bevorderen om nieuwe producten snel te introduceren in de markt. Soms zijn organisatorische aanpassingen in de opzet nodig om de beste resultaten te behalen.
Enkele voorbeelden:
- De klant wilde de marktintroductie van zijn nieuwe producten versnellen. Een nieuwe veelbelovende productietechnologie bleek echter een bottleneck en de implementatie ervan moest versneld worden. Om zowel competentieontwikkeling als eigenaarschap voor deze nieuwe technologie te borgen, herstructureerden we de R&D-organisatie en introduceerden we een nieuwe vakdiscipline. Met onze ondersteuning, leidde dit nieuwe team vervolgens het multidisciplinaire ontwikkelproces, besteedde een deel van de engineering uit en implementeerde de nieuwe productietechnologie binnen de tijdsdoelstelling van het project.
- Bij verschillende klanten ontbrak het aan voldoende inzicht over de voortgang van de productontwikkeling en aan voorspelbaarheid van de te verwachten marktintroductiedata. Hun eerste prioriteit was om het productontwikkelingsproces onder controle te krijgen, later om de time-to-market te versnellen.
Na een diepgaande analyse begonnen we met een pragmatische aanpak op maat. We ontwierpen en introduceerden een projectmanagementstructuur die aan de volgende eisen voldoet:
(a) duidelijk gedefinieerde projectfasering met duidelijke deliverables, mijlpalen en hun criteria.
(b) duidelijk omschreven rollen en verantwoordelijkheden, governance en rapportage, voor alle betrokken multidisciplinaire medewerkers en stakeholders.
(c) duidelijke prioriteitstelling van projecten op basis van de Product Introduction Roadmap van het bedrijf, afgestemd met alle relevante business functies.
(d) duidelijke omschrijving van de projectresultaten, waarbij de markt propositie wordt vertaald in technische specificaties.
De project management aanpak werd ondersteund met vereiste processen, tools, templates etc., die wij ontwikkelden. Het werd met succes geïmplementeerd in verschillende belangrijke projecten.
Naast onze ervaring in de Industrie voor medische apparatuur en LifeScience,, hebben wij ook uitgebreide ervaring op het gebied van inkoop voor organisaties in de gezondheidszorg.
In meerdere ziekenhuizen en andere instellingen in de gezondheidszorg hebben wij verschillende opdrachten uitgevoerd, zowel op interim management basis als op projectbasis.
Enkele voorbeelden van de organisaties zijn:
- Elisabeth-Tweesteden Hospital
- Canisius-Wilhelmina Hospital
- Horacio Oduber Hospital
- NVZ
- St. Anna Care Group
- Annadal Clinic
- Arkin Mental Healthcare
Enkele voorbeelden van onderwerpen:
- Inkoopmanagement
- Optimalisatie van het leveranciersbestand, resulterend in kostenreductie en kwaliteitsverbetering
- Programmamanagement kostenbesparingsprogramma's (medische hulpmiddelen, IT, laboratorium, faciliteiten, geneesmiddelen)
- Programma management optimalisatie IT infrastructuur, IT systemen en koppelingen
- Ontwikkelingsondersteuning, leveranciersselectie, contractering en implementatie van complexe IT-systemen zoals Medicatiemanagement, EHR (EPD), RIS, PACS, PDMS, LIS, ERP, WAN/LAN/Telecom, ECD, Cliëntportalen en Koppelplatformen.
Algemene voorwaarden NL / D
Privacybeleid
Bergweg 4
5801 EG Venray
Nederland
E-mail: mail@soliper.nl, mail@solipergroup.com
Telefoon: +31 (0) 6 54 97 0872
Internet: www.solipergroup.com
KvK nr: 89780485
Joseph-Herz-Weg 2
45239 Essen
Duitsland
E-mail: mail@soliper.de, mail@solipergroup.com
Telefoon: +49 (0) 177 337 3699
Internet: www.solipergroup.com
KvK nr.: HRB35151